Comunicat de presa ALDE Prahova

Candidatul Adrian Dobre și susținătorii săi din PNL se chinuiesc, de câteva zile, să pună în responsabilitatea Grațielei Gavrilescu nerealizarea la timp a Stației de epurare a municipiului Ploiești.

Pentru restabilirea adevărului, vă comunicăm următoarele:

Indicatorii tehnico-economici ai investiției s-au aprobat prin Hotărârea Guvernului Tăriceanu nr. 536/26.04.2006, hotărâre ce prevedea ca perioadă de realizare a investiției 2006-2009. Convenția de cofinanțare a investiției a fost semnată în 26.10.2006 sub numărul 5546. Aici s-a încheiat rolul Grațielei Gavrilescu în problema Stației de epurare, odată cu aducerea finanțării de la Guvern. Din 2007 și până în prezent Grațiela Gavrilescu nu a mai avut nicio funcție în administrația locală, fiind deputat în Parlamentul României.

Contractele cu privire la Stația de epurare s-au semnat în 2006, 2007 și 2008 (în 2006 contractul privind serviciile de proiectare, în 2007- cel privind serviciile de verificare tehnică de calitate a proiectelor, iar în 2008- contractul privind serviciile de supraveghere tehnică a execuției lucrărilor și contractul privind execuția lucrărilor). Perioada de execuție a lucrărilor a fost stabilită la 24 de luni, începând cu 25 martie 2008. Asta înseamnă că, la data de 25 martie 2010, investiția ar fi trebuit finalizată!

Administrația PDL a orașului s-a ocupat așa cum a știut ea mai bine de realizarea acestei investiții. Adică foarte prost!

Cel puțin trei acte adiționale vor necesita o analiză atentă, după 6 iunie a.c., dată de la care Grațiela Gavrilescu va deveni primar al orașului:

– primul act adițional, semnat la finele anului 2009, care prevede schimbarea soluției tehnice de realizare a stației de epurare, schimbare care a consolidat foarte puternic poziția constructorului, fapt ce poate îngreuna finalizarea investiției!

– al doilea act adițional, semnat, cu inconștiență, în perioada august-septembrie 2010, care majorează perioada de realizare a investiției la 60 de luni, adică până la 25 martie 2013, aceasta din cauza diminuării fondurilor de la bugetul de stat, operată de Guvernul Boc.

– cel de- al treilea, semnat un an mai târziu, tot de administrația PDL , în 2011, când Guvernul Boc dă o nouă lovitură Ploieștiului, diminuând, încă odată, fondurile alocate de la bugetul de stat. Prin acesta, durata de finanțare s-a prelungit până la 25.12.2013.

BLOCAJUL FINANȚĂRII STAȚIEI DE EPURARE A INTERVENIT ÎN 2013:

Mai întâi, autoritățile ploieștene au cerut sumele pentru stația de epurare prea târziu, după ce fusese stabilit bugetul de stat pentru anul 2013.

Apoi, a intervenit blocajul total, odată cu deschiderea dosarului nr. 26.728/3/2013, prin care Primăria Ploiești a chemat în judecată Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. După acea dată, schimburile de hârtii dintre Primărie și Ministerul Dezvoltării nu au fost mai mult decât apă de ploaie. Nimeni nu putea semna pentru continuarea finanțării, cât timp erau procese pe rol.

Prin urmare, dacă domnul Adrian Dobre înțelege să continue cu minciunile, nu are decât să o facă, pentru că, în acest fel, își va diminua drastic șansele de a pierde cât de cât onorabil aceste alegeri. Ploieștenii nu se vor lăsa păcăliți, încă odată, de minciunile prefectului portocaliu, care a girat, cu funcția lui, tăierea salariilor, a pensiilor, închiderea spitalelor, dar, iată, și tăierea finanțării pentru Stația de epurare a municipiului Ploiești!

Ștergeți- vă lacrimile de crocodil, domnule Dobre, lăsați teatrul în seama actorilor, și haideți să ne batem în proiecte și idei, nu în injurii și calomnii!

Chiar credeți că injuriile și calomniile mai pot fi rețeta de succes pentru a deveni, în 2016!, primar al municipiului?!