Comunicatul PSD si ALDE dupa sedinta de constituire a Consiliului Judetean Prahova

Copreședinții ALDE Prahova, Grațiela Gavrilescu și George Pană, împreună cu președintele PSD Prahova, Bogdan Toader au reacționat rapid după eșecul ședinței de constituire a Consiliului Județean Prahova. În rândurile care urmează vă prezentăm integral textul comunicatului remis presei:

În pofida declarațiilor liderilor naționali ai PNL (PD+PNL) privind dorința de implicare și bunele-intenții ale noilor consilieri locali și județeni recent aleși, realitatea ”din teren” spune cu totul și cu totul altceva: ”Liberalii” refuză să participe la ședințele de constituire ale noilor consilii, în unele localități în care acest partid nu deține majoritatea, și, în această după- amiază, au blocat și ședința de constituire a Consiliului Județean Prahova!

Considerăm inadmisibile astfel de gesturi și chiar ridicole pretextele pe care le invocă!

De pildă, la ora la care era convocată întrunirea noului Consiliu Județean, ”liberalii” au ales un mod… melodramatic de a-și face ”intrarea” și ”ieșirea” din scenă, invocând, în lumina reflectoarelor presei, un așa-zis pericol de încălcare a legalității votului prin neasigurarea secretizării acestuia.

Am asistat, astfel, la un nou scenariu, ce face parte din aceeași strategie de discreditare a voinței electoratului și a noii majorități create prin votul acestuia ca și în cazul consiliilor locale!

Votul pentru alegerea președintelui și vicepreședinților Consiliului Județean este un vot POLITIC, un vot care trebuie să reflecte voința majorității, așa cum a fost ea exprimată la alegerile din 5 iunie a.c., și nu unul care să exprime simpatii sau antipatii personale.

Ca să înțeleagă domnii consilieri județeni aleși ”liberali”, este un vot ”cel puțin la fel de politic” precum a fost cel din Parlamentul României, pe care președinta dumnealor, doamna Gorghiu, l-a cerut, sub sancțiunea excluderii, ”cu bilele la vedere”!

Dacă am da crezare zvonurilor vehiculate în această perioadă referitor la presiuni și… alte metode de convingere la care ar fi recurs anumiți lideri pentru a influența, ”vot cu vot”, rezultatul final, am putea pune pe seama acestora grija excesivă pentru secretizare. Preferăm să nu o facem. Deocamdată. Atragem, însă, atenția că, sub orice pretext, această ”strategie”, nu înseamnă altceva decât a încălca, voit, Legea electorală și a-i sfida pe prahovenii care nu așa ceva așteaptă de la noii lor consilieri.

Și dacă o astfel de atitudine nu ne miră din partea aripii portocalii a ”marelui partid”, care nu a avut nicio reținere în a le tăia salariile și a le închide spitalele românilor, chiar nu putem înțelege lipsa de reacție a vechilor liberali,  care se lasă contaminați de astfel de manifestări nocive pentru democrație, demonstrând, din păcate, încă o dată, că și-au pierdut identitatea și, odată cu ea, prestigiul și onoarea.

Atragem atenția asupra acestei situații intolerabile și le cerem, public, decidenților să manifeste respect față de cetățeni și de lege și să urmeze procedurile de constituire atât a Consiliului Județean cât și a consiliilor locale, cât mai grabnic!