Mesajul liderului TLDE Prahova la finalul campaniei electorale

aldeMai sunt doar câteva ore până la finalul aceste campanii total atipice, în care cei obișnuiți să cumpere voturi pe pui, pe cântare, pilote, tigăi, pește, ulei făină, geci, ceasuri și…câte și mai câte, acum ar fi trebuit să le câștige, cinstit, prin proiecte serioase, realiste și prin ”efortul”(?) de a străbate, zi de zi, kilometri, pentru a sta de vorbă cu oamenii.

Desigur, pentru candidații obișnuiți ”altfel”, a se întâlni cu alegătorii, a le explica ce intenționează să facă în legătură cu viitorul localității lor și mai ales a-i privi în ochi după ce le-au tăiat pensiile și salariile și le-au închis spitalele, ar fi însemnat doar muncă în zadar.

Ce proiecte? Ce viitor? De unde atâta curaj? Au preferat să abordeze o altă strategie, cu mult mai comodă: să-i promoveze pe foștii cărători de sacoșe cu mită electorală în… postaci de partid. Așa se explică de ce, de vreo două luni încoace, pe Facebook, au apărut nenumărate conturi cu ”chipuri” de flori, animale și umbre fără identitate, fără profesie și fără trecut, al căror rol a fost unul singur: să distrugă adversarii politici cu șanse!

Nu se poate vorbi despre inițiativa privată a unor tineri entuziaști!

Atacurile au fost organizate și coordonate, muniția a fost pregătită din timp, loviturile au venit în cascadă, semn că prin niște sedii de partid tinerii au fost școliți, nu glumă! Școliți în manipulare și dezinformare!

Păcat!

Sunt oameni de vârsta noastră și nu mi-aș dori nicicum ca, peste câțiva ani, din cauza lor, copiii noștri să ne disprețuiască pentru că suntem implicați politic!

Regret să constat că deja ne putem considera, și noi- ca și părinții noștri- generație de sacrificiu. Această campanie, pe care noi, cei din ALDE, am desfășurat-o așa cum ne cer legea electorală, morala și cei șapte ani de acasă, constructiv și dând dovadă de fairplay, mi-a oferit prilejul de a cunoaște și de a sta de vorbă cu mulți, mulți tineri.

Dezamăgiți de alegerea făcută în noiembrie, anul trecut, unii au refuzat, tranșant, să discutăm. Ceilalți- au făcut-o cu scepticism, dar când au înțeles că intenția mea nu este să le impun cu orice chip convingerile mele ci să le aflu și să le înțeleg dorințele și când s-au convins că oferta noastră electorală este cu adevărat liberală, că noi chiar ne luptăm pentru ca drepturile și libertățile fundamentale ale omului și regulile democrației să fie respectate în România, au devenit atenți, cooperanți și chiar entuziasmați.

Programul electoral al candidatei ALDE pentru funcția de primar conține un capitol distinct dedicat tinerilor, dar aproape fiecare dintre cele ”110 măsuri pentru Ploiești” are cel puțin o componentă care ne interesează direct. Și programele tuturor candidaților ALDE sunt structurate asemănător!

Așa se adună voturi legal și moral. Și doar așa, nu prin măsluirea alegerilor sau intoxicarea electoratului cu minciuni în ultima zi de campanie, te poți considera câștigător legitim al unei funcții publice!

ALDE este un partid tânăr ca vârstă dar cu o moștenire inestimabilă, fiind singurul partid liberal autentic al României.

O moștenire pe care avem datoria să o păstrăm neatinsă pentru generațiile care ne vor urma.

Ca orice partid ”tânăr în acte”, am avut de depășit și câteva probleme organizatorice interne, pentru care, acum, simt nevoia să vă cer iertare și să vă asigur că nu se vor repeta.

Vă mulțumesc, prieteni, vă mulțumesc tuturor echipelor de tineri liberali din toate localitățile pentru entuziasmul și seriozitatea cu care ați muncit în această campanie.

Sper ca eforturile noastre să fie încununate de succes și să sărbătorim, cu victorii, primele noastre alegeri! Iar în final, vreau să îi mulțumesc și omului care mi-a influențat intrarea în viața politică, a crezut în mine, m-a susținut și m-a făcut să înțeleg toate lucrurile despre care v-am scris, un om extraordinar, sufletist, care, de fiecare dată, mă uimește cu cât curaj își ridică propria ștachetă și cum, de fiecare dată, reușește.

Acest om este doamna copreședinte Grațiela Gavrilescu, astăzi- candidatul ALDE pentru funcția de primar al municipiului Ploiești și, de luni, sunt sigur!, primar

Succes, doamnă!

Biografia și performanțele acumulate vă recomandă și noi, tinerii, vă susținem pentru a deveni primul primar femeie al unuia dintre cele mai importante municipii ale României, Ploiești!

Grațiela- pentru Ploiești!

ALDE- pentru Prahova și toată țara!

Mergem la vot!

Andrei Badea,

Președintele TLDE PRAHOVA